mobilitat

Com és la xarxa d’autobusos urbans? Quines rutes en bici puc fer per la ciutat? Impulsem un model de mobilitat sostenible, que té com a prioritat la qualitat de vida i el benestar dels habitants de Lleida.
 
A Lleida tenim molt clar que és vital minimitzar la contaminació causada per la mobilitat, per tant volem impulsar un model sostenible i saludable, que té com a prioritat la qualitat de vida i el benestar de tots nosaltres, els habitants de Lleida.

Els sistemes de transport urbà motoritzats han resultat insostenibles, consumint una energia excessiva i creant altes quantitats de diòxid de carboni. Generen efectes negatius sobre la nostra salut, a més de ser la principal font de soroll. Per tant, és important reduir progressivament el consum dels combustibles fòssils i els impactes ambientals a Lleida.

El transport públic, també híbrid

Per això, cal introduir noves tecnologies de gestió de la mobilitat, impulsar les energies alternatives en els vehicles i reduir l’ús del vehicle per millorar la qualitat ambiental. A la ciutat de Lleida, la flota d’autobusos urbans ha incorporat 11 nous vehicles híbrids que redueixen la contaminació amb menys emissions de CO2 i presenten un 30% d’estalvi en combustible. A més a més, els nous autobusos híbrids són tots accessibles amb pis baix, fet que facilita que hi puguin pujar amb més facilitat les persones amb problemes de mobilitat.

Però la nostra tasca no acaba aquí, continuem amb el procés de renovació i modernització de la flota per garantir la prestació de serveis de transport amb vehicles més sostenibles i eficients.

Recentment, també s’han incorporat punts de càrrega de cotxe elèctric a diferents punts de la ciutat, i es preveu la incorporació de cotxes oficials elèctrics, per tal de reduir la contaminació i promoure l’ús d’aquests tipus de vehicles.

A Lleida, belluga’t amb pedals!

En aquest model de mobilitat sostenible els vianants i ciclistes recuperem el protagonisme principal, a part del transport públic. Si t’interessa, tens a la teva disposició la nostra guia de bicicleta per la ciutat, editada amb l’objectiu de promoure l’hàbit de circular en bici pels seus beneficis sobre la salut, el medi ambient i la mobilitat.

La utilització de la bicicleta ajuda a estalviar en combustible i manteniment, no fa sorolls, evita embussos i ens manté en forma. Cal aprofitar que a la ciutat de Lleida hi ha un total de 38 quilòmetres de carril bici i amb diferents punts dotats d’aparcaments per bicis.