educació ambiental

Com eduquem els més petits en sostenibilitat? Com em puc implicar jo? Cal un canvi d'actituds i de valors, cal una societat formada i conscienciada.
Els grans reptes ambientals als que s’enfronta la nostra societat  necessiten la implicació de tots: ciutadans, entitats, empreses i administracions, etc. Per això, cal un canvi d’actituds i de valors, cal una societat formada i conscienciada.

“L’educació ambiental és un procés permanent en el qual els individus i les comunitats prenen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i, també, la determinació que els capaciten per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.”

Congrés Internacional d’Educació i Formació sobre Medi Ambient, Moscou-1987.

Per tant, amb la finalitat d’avançar cap a la sostenibilitat, és imprescindible una bona educació ambiental, per això s’ha creat un programa d’educació amb el nom “Lleida en viu” que posa a l’abast dels centres educatius, entitats i particulars la interpretació i el guiatge dels aspectes ambientals més rellevants del municipi de Lleida:

El medi natural, al parc de la Mitjana i els aiguamolls de Rufea

El medi rural, a l’horta de Lleida

El medi urbà, amb la gestió dels residus urbans líquids i sòlids, les energies renovables i els Camps Elisis

La proposta d’activitats escolars està estructurada en dos nivells diferents de treball: Descobrim i Aprofundim, que s’endinsen en diferent grau a cadascun dels continguts.

D’altra banda, s’ofereix el format de visita guiada (curta durada, sense dossier). Aquest format està pensat prioritàriament per entitats, col·lectius i particulars interessats en conèixer i interpretar els aspectes ambientals més rellevants del municipi de Lleida, tot i que també està disponible pels centres educatius.

També s’ha creat un programa on s’inclouen activitats relacionades amb el medi ambient, anomenades Ecoactivitats, per posar en pràctica tota aquesta sensibilització mediambiental. Entre elles es troba el nou projecte +Biodiversitat, que consisteix en donar a conèixer i millorar la biodiversitat a la ciutat de Lleida, on no només hi viuen les persones, ja que als parcs, jardins, places, vora el riu, conviuen amb nosaltres diferents animals i plantes que fan de la ciutat el seu hàbitat natural, enriquint-la i fent-la més amable.

Amb aquest projecte us convidem a descobrir els ocells de la ciutat i a prendre un paper actiu en la seva millora a través de l’apadrinament de caixes niu.