L’Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL) ha concedit a l’Ajuntament de Lleida tres ‘Pajaritas Azules’, guardó amb el qual es fa un reconeixement a les entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró

Conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida, ASPAPEL ha reconegut altres 28 entitats locals de dotze comunitats autònomes, però només la Paeria i els municipis de A Coruña, Logroño, Fuenlabrada, els consorcis de residus de Menorca i de la comarca de Pamplona han aconseguit les ‘tres pajaritas’, màxim guardó del barem establer d’excel·lència.

ASPAPEL ha tingut en compte, per cercar l’excel·lència dels serveis de recollida selectiva, aspectes com el tipus de desplegament de contenidors a la ciutat, la ràtio per habitants, la freqüència en la recollida i el nombre de tones anuals. L’Ajuntament de Lleida ha aconseguit la menció especial pel sistema de recollida implantat en els centres comercials.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, ha fet una aposta decidida pel reciclatge de residus i la recollida selectiva amb la nova distribució d’illes de contenidors. El passat novembre va endegar la campanya de sensibilització “Cada cosa al seu lloc”, per implicar la ciutadania en la millora del servei a la ciutat. Aquesta campanya de difusió va ser una de les accions del projecte global “Lleida en verd”, que impulsa la Paeria i amb la qual s’han pres altres iniciatives, com la implantació de les 500 noves illes de contenidors de recollida selectiva, la implantació del porta a porta comercial, la creació de boscos urbans i la reforestació a la ciutat, entre altres.

Els premis Pajaritas Azules es van lliurar el passat dimecres a Madrid, en un acte al qual va assistir la ministra d’agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.