L’alcalde Ros ha tramès el veredicte del jurat, que ha deliberat en base a les 17 candidatures presentades i que ha destacat dels projectes guanyadors la seva contribució al desenvolupament i la promoció de l’Horta i el procés de transformació i de màrqueting lligat a una explotació familiar i de proximitat, respectivament El jurat, presidit per l’alcalde, ha estat format per l’adjunt al director d’El Periódico de Catalunya, Albert Sàez, Narciso Pastor, Jaume Barrull, Marc Vives, Salvador Solsona i Fèlix Larrosa

Els primers Premis Horta de Lleida ja tenen guanyadors. Joaquim Clop Choy ha estat el projecte reconegut en la categoria de Premi a la innovació en l’activitat agrària i Melmelades i Conserves Blanch SCP ha rebut el guardó al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament. El nom dels guanyadors de la 1a edició dels Premis l’ha donat a conèixer el paer en cap, Àngel Ros, amb el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, després que el jurat hagi deliberat en base a les 17 candidatures presentades. L’alcalde Ros ha explicat que la decisió de les dues categories, que s’ha adoptat per unanimitat, s’ha argumentat en el cas de Joaquim Clop per la contribució al desenvolupament i la promoció de l’Horta, donat que tant en l’àmbit personal com professional és un referent del bon fer. La seva activitat, vinculada al sector porcí, s’ubica a la partida de Montcada. Per altra banda, s’han posat en relleu que Melmelades i Conserves Blanch SCP, firma amb Juan Blanch al capdavant i ubicada a la partida de Granyena, ha dut i duu a terme un procés de transformació i de màrqueting lligat a una explotació familiar i de proximitat.

El paer en cap ha agraït als membres del jurat el seu treball en la deliberació dels premis i ha remarcat la participació en aquesta primera edició dels premis. La Paeria els lliurarà dissabte que ve, 21 de gener, abans del dinar de germanor que es farà a l’edifici de Mercolleida amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, un cop acabada la desfilada fins a la Creu dels Tres Tombs de carrosses, carros i cavalleries.

El jurat dels Premis Horta de Lleida ha estat format per 7 membres: l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, com a president; l’adjunt al director d’El Periódico de Catalunya, Albert Sàez; el director de l’Escola Tècnica Superior d’Agrònoms de Lleida, Narciso Pastor; el professor d’Història de la UdL, Jaume Barrull; el president de l’Associació Recreativa els Pagesos, Marc Vives; el regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i de la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, i el president de la Comissió de l’Horta de la FAV, Salvador Solsona. Posteriorment, s’afegiran els premiats/des de les edicions anteriors.

La Paeria ha convocat els Premis Horta de Lleida seguint l’objectiu d’impulsar aquesta zona que envolta el nucli urbà com a espai singular de la ciutat i guardonar i reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel seu desenvolupament i la seva promoció, tant des del punt de vista agrari com cultural o qualsevol altre aspecte remarcable.