Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida han atansat a la ciutadania la seva activitat a través del cap de setmana de portes obertes que la Regidoria d’Habitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha coordinat dins la iniciativa Benvinguts a l’Horta de Lleida.

Unes 400 persones han passat per les diferents explotacions que han participat en aquesta sisena edició i que, com a novetat, ha incorporat la granja d’ous ecològics Codi 0 de la partida de Montcada. Només per aquesta finca han arribat a passar 150 persones al llarg de tot el cap de setmana.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest matí Fruites Blanch, que combina l’activitat agrícola amb l’elaboració de melmelades, a la Partida de Granyena, on ha conegut les tècniques actuals del cultiu de la fruita i ha visitat l’obrador on s’elaboren les melmelades i els sucs, segons les receptes tradicionals.

Les altres tres finques que s’han afegit al programa Benvinguts a l’Horta han estat Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea, i Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui.

Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.