Un total de 25 persones han participat aquest matí en l’ecodescoberta “Els racons de l’Horta de Grenyana en bici”, la proposta per donar a conèixer alguns indrets del Parc Natural de la Mitjana i l’Horta de Grenyana, tot fent un agradable passeig en bicicleta. Els participants han pogut visitar espais d’interès natural i històric, com la sèquia de Fontanet, el Molí de Cervià o l’ermita de Grenyana.

El recorregut per la partida, ubicada al marge esquerre del riu, ha permès descobrir a més dels elements singulars i d’interès natural i històric esmentats, altres aspectes de l’horta més antiga de Lleida, com el reg i les torres. La passejada s’ha fet per itineraris enmig dels arbres fruiters, molts d’ells en època de floració. La visita també ha tingut com a punt de referència la Mitjana, on s’han visitat espais naturals poc concorreguts, com la verneda o la bassa gran.

Aquesta sortida ha estat organitzada per l’Ajuntament de Lleida, en el marc del programa d’Ecoactivitats, que s’ha convertit ja en un referent a la ciutat en activitats d’educació naturalista i ambiental. El programa ofereix altres cursos i tallers d’interès, com un especialitzat en cosmètica natural, una sortida en anglès per conèixer els ocells de les terres de Lleida i diverses activitats per donar a conèixer la natura, la biodiversitat de Lleida i altres aspectes relacionats amb el medi ambient.