La flota d’Autobusos de Lleida ha incorporat avui 4 nous autobusos, dels quals 3 són híbrids, que completen la flota de 10 nous vehicles (8 dels quals són híbrids). Els nous autobusos híbrids són tots accessibles amb pis baix fet que permet que hi puguin pujar amb més facilitat les persones amb problemes de mobilitat (gent gran, nens petits…). El 100% de la flota ja era accessible però, ara, s’han incorporat millores, ja que en 9 dels 10 vehicles hi ha doble rampa d’accés (elèctrica i manual) per a l’accés de les persones amb mobilitat reduïda

Amb aquesta adquisició, l’Ajuntament de Lleida, a través de l’empresa concessionària del transport urbà de la ciutat, continua amb el procés de renovació i modernització de la seva flota per garantir la prestació de serveis de transport amb vehicles més sostenibles i eficients. Així, Lleida aposta per la mobilitat sostenible incorporant vehicles híbrids que afavoreixen l’accessibilitat i són respectuosos amb el medi ambient oferint, a més, alts estàndards de confortabilitat i seguretat per als seus usuaris. La inversió en aquestes noves unitats és de 3.605.437 euros. Els dos vehicles de caire convencional incorporen tecnologia Euro 6 no contaminant.

Els nous autobusos són:

  • 5 autobusos híbrids VOLVO (incorporats al mes de desembre)
  • 1 autobús MERCEDES-BENZ (incorporats al mes de desembre)
  • 3 autobusos híbrids VECTIA (incorporats al mes de gener)
  • 1 autobús SOLARIS (incorporats al mes de gener)

Els tres models híbrids Veris.12 de Vectia, que són els que s’han incorporat ara al mes de gener, tenen 12 metres de longitud, 2’55 d’ample i 3’40 d’alçada. L’autobús disposa de doble rampa d’accés (elèctrica i manual) per a l’accés de les persones amb mobilitat reduïda i habilita 23 seients, dos espais per a cadires de rodes i compta amb una capacitat per a més de 50 persones de peu.