Agència de l’Energia de Lleida

Estalvi energètic

Programa d’assessorament energètic per a comunitats de veïns

Què t’ofereix el programa per a la teva comunitat de veïns?

Assessorem sobre:

  • Com estalviar energia a la comunitat : bones pràctiques i mesures més eficients: rehabilitació energètica, canvi d’instal·lacions comunitàries, …
  • Com instal·lar de plaques fotovoltaiques per autoconsum compartit: valoració inicial, presència a les reunions de veïns i veïnes, assessorament en els pressupostos, ajudes, acompanyament als professionals en el procediment administratiu, etc.
  • Com instal·lar  punts de recàrrega individual a les comunitats de veïns: els sistemes més òptims adequats a cada necessitat.

  Servei gratuït

 

El perquè d’aquest servei

Si pensem en totes les activitats que fem al llarg del dia, gairebé sempre utilitzem l’energia. Com que bona part d’aquesta prové de fonts no renovables com el petroli o el gas, és important tenir en compte el que suposa aquest consum: emissions de milers de tones de CO2 causants del canvi climàtic, dependència de països productors… A banda, el fet de transportar i extraure aquesta energia provoca un impacte negatiu al medi ambient.

Per aquests motius, és imprescindible moderar el consum d’energia, la qual cosa també ens suposarà un estalvi econòmic i de recursos naturals.

Els grans acords internacionals no fan més que evidenciar que en el repte de la sostenibilitat és urgent, i que ja no es pot posposar l’acció per més temps.

Així, l’Acord de París -en què 195 països han pactat, per primera vegada, l’impuls de mesures per a assolir un futur més baix en emissions de gasos d’efecte hivernacle-, o la proclamació del nou Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’energia, impulsat per la Unió Europea, apunten amb més força els objectius on centrar esforços de forma immediata.

A nivell local també cal assumir els compromisos que ens corresponen, i intensificar les accions per fer front a la pobresa, al canvi climàtic i a la dependència a les energies contaminants i no renovables. Per aquest motiu Lleida s’ha sumat al Pacte d’alcaldes i s’ha compromès a reduir un 40% les emissions de gasos d’efecte hivernacle per l’any 2030.

Altrament, el 40% de la energia que consumim a Europa, ho fem de forma individualitzada en vivendes, oficines, comerços, equipaments públics i privats, etc. Per tant en el sector de l’habitatge amb accions d’estalvi energètic es poden aconseguir importants reduccions.

El camí cap a l’habitatge amb consum zero

  • 1. Estratègies passives a nivell del disseny de la construcció
  • 2. Millorar l’evolvent i reduir càrregues tèrmiques internes
  • 3. Millorar l’eficiència dels equips i sistemes de control
  • 4. Generació d’energia amb renovables: tèrmiques i elèctriques

%

L'objectiu és reduir un 40% les emissions de gasos d’efecte hivernacle per l’any 2030

%

El 40% de l'energia que consumim a Europa és de consum particular

Si a casa teva tens un consum elevat d’energia, no saps com reduir-lo i tens interès en fer-ho, aquesta campanya et pot ser molt útil! Altrament, si et trobes amb una situació de vulnerabilitat pel que fa a l’abastiment d’energia, et podem ajudar a millorar la teva situació.

Motivacions:

  • Lleida s’ha compromès a reduir les emissions de CO2 causants del canvi climàtic un 40% per l’any 2030, respecte les emeses l’any 2005, al signar la iniciativa Europea del Pacte d’Alcaldes.
  • Reduir la pobresa energètica a Lleida, que afecta a més de 5.000 famílies.
  • Reduir la dependència energètica de Lleida. Actualment la nostra dependència és de l’ordre del 99,8%.

Tornar a l'inici
Estalvi energètic

$