parcs i jardins

Quantes zones verdes hi ha a Lleida? On puc anar a fer esport? Descobreix que Lleida és una ciutat amb gran presència de verd urbà!

La ciutat de Lleida és una ciutat compacta però amb una elevada presència de verd urbà que ve donada en bona part per l’existència de grans peces urbanes tractades com a parcs urbans que tenen sentit paisatgístic i territorial.

Així, el punt més potent és el corredor fluvial que travessa la ciutat, el riu Segre, i que és alhora un gran parc urbà i un espai natural fluvial que s’integra a la trama urbana.

També els turons de la ciutat, com la Seu Vella o el Turó de Gardeny i els vessants de les terrasses fluvials com el Secà de Sant Pere, conformen espais enjardinats amb categoria paisatgística. Aquesta aposta d’integració de grans peces territorials combina amb la creació i la preservació de parcs de categoria urbana com el Parc dels Camps Elisis, el Parc de l’Aigua o els Jardins de Jaume Magre. Els parcs i jardins de la Ciutat de Lleida, són diversos i amb diferents mides.

En tenim molts i tots amb unes mides i usos diferents. La superfície, el desnivell o l’ús no són limitats per la construcció de zones verdes en la ciutat. L’altre nivell d’organització del verd urbà està format per les petites places i racons de barri, que són recosides amb itineraris de vials arbrats per la ciutat. Les dades bàsiques de disponibilitat de verd urbà per habitants són elevades, amb més de 17 metres quadrats de verd urbà equivalent per habitant, dels quals gairebé 14 són d’espai verd.

El nombre d’arbres de la ciutat és de 39.703 principalment en el viari i més de 230 hectàrees equivalents de verd urbà, fet que dóna confort als carrers de la ciutat ajudant a la regulació del confort tèrmic, ja que a l’estiu, en els moments de forta insolació, ajuden a contenir les temperatures i augmentar la humitat ambiental.

Respecte al tractament de les superfícies enjardinades, la tendència és anar traspassant les grans superfícies de gespa, amb elevats requeriments hídrics i de manteniment, a superfícies de pradera natural, entapissant i arbustives, la qual cosa permet una millor adaptabilitat de la vegetació als canvis en la disponibilitat d’aigua i les temperatures.

Mira què hem fet recentment en matèria de parcs i jardins

Aquest diumenge 22 d’abril, vine a celebrar la Festa de la Mitjana

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, celebrarà el pròxim diumenge, 22 d’abril, la Festa de la Mitjana, una jornada que es fa coincidir amb el Dia Mundial de la Terra. Des de les 10 del matí fins a les 2 del...

Excel·lent resposta de públic a les visites guiades a la casa sostenible i al Museu del Clima

Les visites guiades en pro de la sostenibilitat, organitzades aquest matí per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, poden qualificar-se d’èxit, davant la resposta del públic, a la casa de fusta del carrer de l’Arboretum...

Activitats 2018 al Museu del Clima i la Ciència de Lleida

Activitats 2018 Descarregar el programa 2018 en PDF Inscripcions i més informació a: http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat   Abril Dimecres 25 d’abril, de 19 a 20.30 h XERRADA. EL CANVI CLIMÀTIC: QUÈ HI PODEM FER? A càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg....

Ecoactivitats

Propostes de natura i medi ambient 2018 Lleida

Rutes per l'Horta

Gaudeix de l’Horta de Lleida a peu o en bicicleta