horta de Lleida

L’Horta és l’espai agrari d’uns 5 quilòmetres a la rodona que envolta la nostra ciutat. Quines accions s’estan duent a terme a l’Horta de Lleida?

L’Horta de Lleida és l’espai agrari d’uns 5 quilòmetres a la rodona que envolta la ciutat de Lleida. La seva delimitació coincideix amb els límits actuals del terme municipal de Lleida amb una extensió aproximada de 19.000 hectàrees.

L’Horta de Lleida és un espai agrari on les principals activitats econòmiques són l’agricultura i la ramaderia. Però el seu caràcter distintiu ve marcat per la seva proximitat urbana, que condiciona un tipus determinat d’agricultura i la presència de determinats components urbans. És un important connector biològic, el qual acull gran varietat de flora i fauna. Els diferents turons que trenquen el relleu de la plana ens recorden la zona semiàrida on ens trobem.

La seva situació estratègica, per la seva proximitat a Lleida ciutat i el seu valor cultural i ecològic, ofereix un potencial de desenvolupament on es compatibilitza la producció agrària lligada al territori, la conservació del paisatge i l’ús social. Esdevé el “Pulmó verd” de Lleida, ple d’història i de cultura, que es pot gaudir realitzant diferents rutes a peu o en bicicleta.

Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida han atansat a la ciutadania la seva activitat a través del cap de setmana de portes obertes anomenat “Benvinguts a l’Horta de Lleida”.

Per tot això, l’Ajuntament de Lleida ha fixat com una de les prioritats per al municipi la redacció i desenvolupament del Pla d’Usos de l’Horta que permeti entendre, valorar i potenciar aquest espai agrari, amb la participació de la ciutadania, per tal d’avançar en la recerca de línies estratègiques, objectius i accions de forma consensuada.

Mira què hem fet recentment a l’Horta de Lleida

La Paeria organitza el 1r Congrés dedicat a l’Horta de Lleida

Aquest dilluns s'ha presentat el programa de la trobada que acollirà el principal lloc de debat del Pla d’usos de l’Horta de Lleida, que és el document on es descriuen i proposen les accions a desenvolupar-hi el propers anys per protegir i potenciar l’activitat...
Llegir-ne més

La música envaiex l’Horta amb el Lleida canta

Les veus de més de 800 cantaires de 31 corals d’arreu de Catalunya es deixen sentir al cor de les partides El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta Fèlix Larrosa assisteix a l’acte del Mercat Central de Fruites i Verdures i assenyala que l’objectiu és donar vida a...
Llegir-ne més

El plaer de descobrir els racons de l’Horta de Grenyana en bicicleta

Un total de 25 persones han participat aquest matí en l’ecodescoberta “Els racons de l’Horta de Grenyana en bici”, la proposta per donar a conèixer alguns indrets del Parc Natural de la Mitjana i l’Horta de Grenyana, tot fent un agradable passeig en bicicleta. Els...
Llegir-ne més

Rutes per l'Horta

Gaudeix de l’Horta de Lleida a peu o en bicicleta

Obrir mapa

Pla d'Usos de l'Horta

Línies estratègiques, objectius i accions.

Descarregar PDF