horta de Lleida

L’Horta és l’espai agrari d’uns 5 quilòmetres a la rodona que envolta la nostra ciutat. Quines accions s’estan duent a terme a l’Horta de Lleida?

L’Horta de Lleida és l’espai agrari d’uns 5 quilòmetres a la rodona que envolta la ciutat de Lleida. La seva delimitació coincideix amb els límits actuals del terme municipal de Lleida amb una extensió aproximada de 19.000 hectàrees.

L’Horta de Lleida és un espai agrari on les principals activitats econòmiques són l’agricultura i la ramaderia. Però el seu caràcter distintiu ve marcat per la seva proximitat urbana, que condiciona un tipus determinat d’agricultura i la presència de determinats components urbans. És un important connector biològic, el qual acull gran varietat de flora i fauna. Els diferents turons que trenquen el relleu de la plana ens recorden la zona semiàrida on ens trobem.

La seva situació estratègica, per la seva proximitat a Lleida ciutat i el seu valor cultural i ecològic, ofereix un potencial de desenvolupament on es compatibilitza la producció agrària lligada al territori, la conservació del paisatge i l’ús social. Esdevé el “Pulmó verd” de Lleida, ple d’història i de cultura, que es pot gaudir realitzant diferents rutes a peu o en bicicleta.

Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida han atansat a la ciutadania la seva activitat a través del cap de setmana de portes obertes anomenat “Benvinguts a l’Horta de Lleida”.

Per tot això, l’Ajuntament de Lleida ha fixat com una de les prioritats per al municipi la redacció i desenvolupament del Pla d’Usos de l’Horta que permeti entendre, valorar i potenciar aquest espai agrari, amb la participació de la ciutadania, per tal d’avançar en la recerca de línies estratègiques, objectius i accions de forma consensuada.

Mira què hem fet recentment a l’Horta de Lleida

Promoció de la marca Horta de Lleida dins de Fira Natura

El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa visita l'estand de l'Ajuntament a la Fira, que aposta per potenciar la competitivitat de l'Horta i promou els seus productes El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix...

Benvinguts a l’Horta de Lleida 2017

Visites guiades, degustacions i venda directa els propers dissabte i diumenge 11 i 12 de novembre de 2017 Totes les activitats són gratuïtes i no és necessària cap inscripció prèvia. Descarregar el plànol amb el detall per arribar a les explotacions agràries...

Neix la marca Horta de Lleida

Serà present a les senyalitzacions i als productes, associant la marca Horta de Lleida a qualitat agroalimentària, a bellesa paisatgística i a conservació del Medi Ambient L’Ajuntament de Lleida dedica el seu stand de la Fira de Sant Miquel i de Municipàlia a l’Horta...

Rutes per l'Horta

Gaudeix de l’Horta de Lleida a peu o en bicicleta

Pla d'Usos de l'Horta

Línies estratègiques, objectius i accions.