educació ambiental

Com eduquem els més petits en sostenibilitat? Com em puc implicar jo? Cal un canvi d'actituds i de valors, cal una societat formada i conscienciada.

Els grans reptes ambientals als que s’enfronta la nostra societat  necessiten la implicació de tots: ciutadans, entitats, empreses i administracions, etc. Per això, cal un canvi d’actituds i de valors, cal una societat formada i conscienciada.

“L’educació ambiental és un procés permanent en el qual els individus i les comunitats prenen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i, també, la determinació que els capaciten per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.”

Congrés Internacional d’Educació i Formació sobre Medi Ambient, Moscou-1987.

Per tant, amb la finalitat d’avançar cap a la sostenibilitat, és imprescindible una bona educació ambiental, per això s’ha creat un programa d’educació amb el nom “Lleida en viu” que posa a l’abast dels centres educatius, entitats i particulars la interpretació i el guiatge dels aspectes ambientals més rellevants del municipi de Lleida:

El medi natural, al parc de la Mitjana i els aiguamolls de Rufea

El medi rural, a l’horta de Lleida

El medi urbà, amb la gestió dels residus urbans líquids i sòlids, les energies renovables i els Camps Elisis

La proposta d’activitats escolars està estructurada en dos nivells diferents de treball: Descobrim i Aprofundim, que s’endinsen en diferent grau a cadascun dels continguts.

D’altra banda, s’ofereix el format de visita guiada (curta durada, sense dossier). Aquest format està pensat prioritàriament per entitats, col·lectius i particulars interessats en conèixer i interpretar els aspectes ambientals més rellevants del municipi de Lleida, tot i que també està disponible pels centres educatius.

També s’ha creat un programa on s’inclouen activitats relacionades amb el medi ambient, anomenades Ecoactivitats, per posar en pràctica tota aquesta sensibilització mediambiental. Entre elles es troba el nou projecte +Biodiversitat, que consisteix en donar a conèixer i millorar la biodiversitat a la ciutat de Lleida, on no només hi viuen les persones, ja que als parcs, jardins, places, vora el riu, conviuen amb nosaltres diferents animals i plantes que fan de la ciutat el seu hàbitat natural, enriquint-la i fent-la més amable.

Amb aquest projecte us convidem a descobrir els ocells de la ciutat i a prendre un paper actiu en la seva millora a través de l’apadrinament de caixes niu.

Mira què hem fet recentment en matèria d’educació ambiental

Aquest diumenge 22 d’abril, vine a celebrar la Festa de la Mitjana

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, celebrarà el pròxim diumenge, 22 d’abril, la Festa de la Mitjana, una jornada que es fa coincidir amb el Dia Mundial de la Terra. Des de les 10 del matí fins a les 2 del...

Excel·lent resposta de públic a les visites guiades a la casa sostenible i al Museu del Clima

Les visites guiades en pro de la sostenibilitat, organitzades aquest matí per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, poden qualificar-se d’èxit, davant la resposta del públic, a la casa de fusta del carrer de l’Arboretum...

Activitats 2018 al Museu del Clima i la Ciència de Lleida

Activitats 2018 Descarregar el programa 2018 en PDF Inscripcions i més informació a: http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat   Abril Dimecres 25 d’abril, de 19 a 20.30 h XERRADA. EL CANVI CLIMÀTIC: QUÈ HI PODEM FER? A càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg....

Programa Lleida en viu

Propostes d'educació ambiental per a centres educatius

Ecoactivitats

Propostes de natura i medi ambient 2018 Lleida