animals de companyia

Com adopto un animal de companyia? Què faig si em trobo un animal abandonat? Un dels reptes més importants és aconseguir la tinença responsable de tots els animals de companyia.

Des de la domesticació dels primers gossos al paleolític, els animals han format part de les nostres vides: des d’ajudar a les feines del camp i de guarda, fins a ser part de la família com a animals de companyia. Actualment a les ciutats compartim un espai important amb els animals, i com a ciutadans tenim uns drets i deures per tal que la convivència sigui harmoniosa.

Un dels nostres reptes més importants és aconseguir una tinença responsable dels animals de companyia. Per això hem encetat la campanya “El seu món ets tu, no l’abandonis” per conscienciar contra l’abandonament dels animals de companyia. La teva mascota només et te a tu, i abandonar-lo és un acte de maltractament a més a més d’una infracció de la llei. El seu amor és incondicional, com ho ha de ser la teva decisió de tenir-lo!

Cada any acaben abandonats molts animals a Lleida. Els que tenen més sort són rescatats a la via pública pel Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) o entitats animalistes i romanen als refugis fins que es donen en adopció. Però molts altres moren al carrer amb grans patiments o poden agrupar-se i provocar molèsties i cria descontrolada.

Els animals són éssers sensibles, amb capacitat d’experimentar dolor i altres emocions i, per tant, s’han de tractar amb respecte i no s’han de maltractar mai.

 

Si penses a adquirir un animal de companyia, tingues en compte que…

  • És una decisió que marcarà els propers 10-15 anys de la teva vida. És imprescindible pensar-s’ho bé i consensuar-ho amb tots els membres de la família. No pot ser mai una decisió impulsiva.
  • Adquirir un animal de companyia no és només una gran responsabilitat, també suposa una despesa econòmica important: alimentació, esterilització, vacunes, cures veterinàries…
  • Cada mascota té unes necessitats que varien depenent de la raça, mida, edat, etc. És fonamental que t’informis prèviament per saber quina és la més adequada per a tu. Un professional veterinari t’assessorarà per fer l’elecció correcta. El principal motiu d’abandonament són els problemes de convivència i adaptació a l’entorn familiar.
  • No adquireixis mai una mascota si no saps què en faràs quan marxis de vacances.

Mai abandonis la teva mascota, el seu món ets tu!

  • És molt important identificar amb el xip electrònic el teu gos o gat. Així, en cas de pèrdua, et podran localitzar com a propietari.
  • Esterilitza sempre les teves mascotes. L’esterilització és un acte de responsabilitat molt necessari per evitar cadellades imprevistes, un motiu molt habitual d’abandonament.
  • Planifica les teves vacances amb antelació suficient per incloure la mascota als teus plans. Cada vegada hi ha més establiments on s’accepten animals.
  • Si has de fer un viatge imprevist o temporalment no pots cuidar la teva mascota, hi ha residències especialitzades que la cuidaran fins que tornis.

I si has decidit tenir un animal de companyia no compris… vine al CAAC Lleida i adopta!

  • La teva vida canviarà, i tu també li canviaràs la vida a un pelut que ha patit el dolor de l’abandonament.
  • Tots els animals adoptats al CAAC s’entreguen identificats electrònicament, esterilitzats, vacunats, desparasitats i revisats per un veterinari.
  • Els animals en adopció no acostumen a ser de raça, però això significa que serà únic com tu, no en trobaràs dos d’iguals. No serà una estrella a les xarxes socials, però serà una estrella al teu cor.
  • És un fet que els animals mestissos presenten menys problemes de salut gràcies a la variabilitat genètica i, per tant, una major esperança de vida sense tantes despeses veterinàries. La naturalesa és sàvia.

Els amics no es compren, s’escullen mútuament!

Adopta'ns al CAAC!

Consulta els gats i gossos que hi ha actualment en adopció.

Si esteu interessats d’adoptar un gos o un gat al CAAC Lleida o recuperar la vostra mascota si s’ha perdut us podeu adreçar a:

Partida de la Caparrella, 126
25192 Lleida
Tel. 973 263 504
caaclleida@paeria.es